Kropsterapi til stressede

kropsterapi stressbehandling

Din krop husker alt

Når dit hjerte hamrer. Når din hukommelse svigter. Når du er helt udmattet. Når du ikke kan sove om natten. Når du hele tiden er urolig og utilpas…

Så er det fordi du igen og igen har (fået) overtrådt dine grænser og “belastningskapacitet”. Du har ikke lyttet til din krops signaler om at stoppe. Om at tage en pause. Eller om at sige fra. Og det sætter sig i kroppen.

Niveauet af kortisol har været for højt for længe, og det er derfor du får de ovenstående symptomer. Det påvirker din krop, det påvirker dine følelser og det påvirker dine tanker.

Det er derfor at du måske ikke har oplevet den store effekt ved at få viden om stressen, eller ved at tale om den. Fordi kroppen og følelserne også spiller en kæmpe stor rolle i hvordan du har det og hvordan du oplever stressen (og dit liv).

Det er her kropsterapien kan noget særligt. I en behandling bliver du nemlig hjulpet til at mærke din krop. Mærke dine (undertrykte) følelser. Mærke det der ligger ubevidst og bagved at du har fået stress-symptomer. Du bliver hjulpet til at have en fri vejrtrækning, og aktivere det parasympatiske nervesystem (ro/hvile/restitution stadiet). På den måde, med lidt støtte og din egen indsats, sørger din krop for at blive rask igen.

Kropsterapi

I en kropsterapeutisk behandling starter vi med en lille samtale om hvordan du har det.

Herefter kommer du op på briksen, hvor du ligger i undertøj med et tæppe over dig.

Under behandlingen bruger jeg forskellige teknikker såsom akupressur, pulsering, meridianbane-massage, dybe tryk og stræk, zoneterapi og ledfrigørelse. Samtidig bliver der talt om det du oplever eller mærker – og det jeg oplever hos dig, og du kan fx få mulighed for at udtrykke de (gamle) følelser der bliver åbnet til. Jeg kan også finde på at bruge Indre-barn terapi, hvis jeg mærker at der kan være noget uforløst fra din barndom (som der er hos de fleste af os).

Jeg vil udfordre dig på briksen, og møde dig der hvor du er spændt, men det vil hele tiden foregå med den dybeste indføling og empati. Jeg er der og støtter dig igennem alt det du bærer på, som der kommer op under behandlingen. 

Er du i tvivl om, om kropsterapi er noget for dig? Så kontakt mig endelig, så kan vi tage en snak om din situation.

Stressbehandling